Vanaf mijn jeugd, zoals veel hobby- én professionele fotografen, ben ik geïnteresseerd in het maken van foto’s. Fotograferen is bij de start (het maken van de foto) een vrij solistische activiteit. Ik kies onder meer het beeld, de lichtinval, compositie en klik. Gaandeweg wordt het een “product” dat een sociale functie krijgt.Ik probeer wat ik gezien heb ook duidelijk maken aan de ander. Dat kan iets heel persoonlijks zijn in de privésfeer of voor een breder publiek. 
Vorm, kleur- en lichtinval en soms ook overeenkomsten en tegenstellingen in beeld vastleggen vind ik fascinerend. De mens en de natuur blijven mij fascineren, maar ook lijnenspel, lichtinval en vlakverdeling. Soms ook een maatschappijkritisch beeld.
In die zin heb ik nog niet echt één stijl van fotograferen ontwikkeld. Als dat al überhaupt de bedoeling is.

Rust - Tjeu Timmermans

Kortom; ik vind fotograferen erg leuk om te doen en heeft voor mij een grote expressieve waarde en daagt me uit om uit de comfortzone te gaan. Door met verschillende (hobby)fotografen ideeën uit te wisselen en naar elkaars foto’s te kijken en daar feedback op te geven en te krijgen ben ik soms aangenaam verrast en is mijn stijl van fotograferen zich aan het verbreden en is het kijken naar de wereld om mij heen veranderd. Die wereld verandert constant en wordt slechts voor één kort moment en voor een heel klein deel door mij vastgelegd.
De kijker mag er vervolgens dezelfde waarheid in zien of zijn/haar eigen werkelijkheid.
Mooi toch het fotograferen en kijken naar foto’s.

Wat bepaalt jouw toekomst? - Tjeu Timmermans

Editie 2023
Editie 2021
Terug naar boven