Fotoroute Uden editie 2023Udens Weekblad
Persbericht 22-07-2023
Fotoroute Uden 2023
In het weekend van zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 zal de tweede editie van Fotoroute Uden plaatsvinden.
Tien enthousiaste fotografen uit Uden willen, na de succesvolle première in 2021, hun fraaie werk opnieuw met het publiek delen. Via een (fiets-)route van ongeveer 15 km, op 8 verschillende en soms verrassende locaties, kun je de diverse invalshoeken van hun fotografie bewonderen.
Dit jaar is tevens een samenwerking aangegaan met jongerencentrum MC Uden en Campus Uden, om ook enkele jeugdige talenten een plekje te geven en op deze 8 locaties wat van hun creaties te laten zien.
Noteer dus alvast de genoemde data in uw agenda en meer info zal volgen op www.fotoroute-uden.nl

Fotoroute Uden editie 2021
Brabants Dagblad 07-08-2021
In navolging van de kunstroute presenteren Udense fotografen de fotoroute
De fotoroute wordt zaterdag 2 oktober om 9.30 uur geopend door Ina Adema, Commissaris van de Koning. De opening is in de aula van de bibliotheek/Kunst en Co aan het  Mondriaanplein in Uden. Hier is ook een voorproefje van de exposanten te zien. Van elke fotograaf is een foto te zien waarop gestemd kan worden. Van de winnende foto wordt door Foto De Vakman een grote print ter beschikking gesteld. 
Niet alleen bij Kunst en Co (waar fotograaf Rob van Doorn) maar ook op elk ander adres kan worden gestart. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur kan iedereen vrij op bezoek komen op de aangegeven adressen om de foto’s van de deelnemende fotografen te bekijken, waarbij de fotograaf eventueel toelichting zal geven. Meer informatie over route en de exposanten is te vinden op www.fotoroute-uden.nl
De totale lengte van de route is ongeveer 16 kilometer.​​​​​​​ De toegang is gratis. Deelnemende fotografen zijn Rob van Doorn, Frans Geenevasen, Anouschka Hendriks, Gerard Jansen, Eugène Maenen, Henk van Nunen, Henk van der Pas, Henk Rotteveel, Astrid Sjoerdsma en Tjeu Timmermans.

Uden 01-08-2021 
Persbericht Fotoroute Uden 
Geïnspireerd door de bekende Kunstroute heeft een tiental fotografen uit Uden, onder enthousiaste leiding van Henk Rotteveel, de Fotoroute Uden opgezet. In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 presenteren zij hun foto’s op diverse adressen in Uden.
In de Coronatijd is nog maar eens duidelijk geworden dat kunst kan bijdragen aan troost en zingeving, maar ook voor verstrooiing en verwondering kan zorgen. De getoonde foto’s geven een beeld van de diversiteit en creativiteit, die enkele hobbyisten graag met u willen delen.Het is in het eerste weekend van oktober mogelijk, rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen, om een fietstocht te maken langs een aantal adressen. Daar is steeds een kleine tentoonstelling van deze fotografen te bewonderen. De adressen zijn zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De routekaart vindt u op www.fotoroute-uden.nl en is verkrijgbaar op elke expo locatie.
Zaterdag 2 oktober 2021 om 9.30 uur zal de Fotoroute Uden officieel geopend worden door Ina Adema, Commissaris van de Koning, in de aula van de Bibliotheek/Kunst en Co Mondriaanplein 16 te Uden. Hier is ook een voorproefje van de exposanten te zien. Van elke fotograaf ziet u een foto. U kunt een stem uitbrengen op uw favoriet. Van de winnende foto wordt door Foto De Vakman een print ter beschikking gesteld. Uit de uitgebrachte stemmen wordt de winnaar van deze print getrokken. Hier kunt u ook starten bij de eerste locatie van de Fotoroute, aangezien Rob van Doorn bij Kunst en Co zal exposeren. 
U kunt echter ook op de andere adressen instappen. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur kan iedereen vrij op bezoek komen op de aangegeven adressen om de foto’s van de deelnemende fotografen te bekijken, waarbij de fotograaf eventueel toelichting zal geven. Meer informatie over Fotoroute en de exposanten is te vinden op www.fotoroute-uden.nl
Welkom, we zien graag u verschijnen in het najaar!
Terug naar boven