In het analoge tijdperk van de jaren 80 ben ik met fotografie begonnen, dit was voornamelijk vakantiefotografie. Vervolgens heeft het fotograferen ruim 20 jaar stilgelegen maar in 2010 heb ik mijn eerste digitale camera aangeschaft. Ik ben cursussen gaan volgen en heb me bij een fotoclub aangesloten. Ook heb ik een aantal fotoreizen gemaakt. Door deze fotoreizen ben ik me gaan ontwikkelen in mijn stijl van fotografie. Daar waar ik voorheen alles fotografeerde wat voor mijn lens kwam, houd ik me inmiddels vooral bezig met zwart/wit, architectuur en landschapsfotografie.
Een fotoreis met Wilco Dragt naar de Opaalkust heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling in het gebruik van ND en verloopfilters. Het gebruik van filters stelt mij in staat om mijn eigen werkelijkheid te creëren, waarbij minimalisme en een zekere vorm van abstractie een steeds belangrijkere rol beginnen te spelen. Voor deze “fine art” fotografie ben ik, vooral in Nederland maar ook in het buitenland, regelmatig aan de kust te vinden.

Schotland, Glen Etive  - Henk Rotteveel

Een ander belangrijk iets wat deze fotoreizen mij hebben geleerd is om de tijd te nemen om de omgeving in je op te nemen en te zoeken naar de mogelijkheden. Door langer op een locatie aanwezig te zijn kun je ook gebruik maken van veranderende omstandigheden. De omstandigheden kunnen veranderen, hoog en laag water, verandering van het licht. Het zijn allemaal zaken die bepalend zijn voor de uiteindelijke foto. Ook bij architectuur fotografie, voornamelijk in zwart/wit, neem ik de tijd om op zoek te gaan naar de juiste, soms minimalistische en abstracte beelden.

Amsterdam, Zuidas - Henk Rotteveel

Editie 2023
De Afrikaanse savanne's
Editie 2021
Verstilling
Terug naar boven