Als hobby-fotograaf ben ik na het analoge tijdperk opnieuw gaan fotograferen toen ons eerste kleinkind geboren werd, nu 11 jaar geleden. Naast de vele familieplaatjes ben ik mij gaan toeleggen op event-fotografie bij concerten, carnavals-zittingen  en sportmanifestaties. Altijd weer een uitdaging om het juiste moment goed vast te leggen, je kan het niet meer overdoen. 
Als lid van een fotoclub en het volgen van cursussen kreeg ik meer aandacht voor het maken van portretten, vooral  karakterportretten van de kwetsbare mens. Daarnaast het lijnenspel fotograferen in de architectuur van moderne architecten zoals Calatrava met zijn futuristische gebouwen .

Lijnenspel - Frans Geenevasen

Als liefhebber van techniek vind  ik de oude mijnen in het Ruhr-gebied en in Beringe een bron van inspiratie om de techniek van toen vast te leggen. Maar ook klassieke auto’s uit de jaren 40 en 50 met hun mooie vormen zodanig fotograferen dat je bijna ronkende motoren kunt horen. Tijdens onze vakantiereizen fotografeer ik ook graag  landschappen en de mensen in die landen die er net even anders uitzien als bij ons. 
Tenslotte ben ik een liefhebber van toegepaste  fototechniek zoals lange sluitertijden, macro opnames etc. waarbij ik er van uit ga dat de mooie plaat uit de camera moet komen. Natuurlijk bewerk ik mijn foto’s om de opnames mooier te maken en meer tot zijn recht te laten komen, maar niet het construeren van beelden die in de werkelijkheid niet bestaan.
Editie 2023

De zanger - Frans Geenevasen

Terug naar boven