Als fotograaf kun je je specialiseren in zoveel verschillende richtingen (natuur, portret, architectuur etc) maar ik vind juist de afwisseling zo leuk. Zowel mensen als dieren als natuur, ik vind allerlei onderwerpen leuk om vast te leggen. Ik haal gewoon graag het beste beeld van iets of iemand naar boven.
Door veel met fotografie bezig te zijn ga je heel anders naar zaken kijken, vaak denk je in beelden. Het valt het niet altijd mee om het beeld dat je voor ogen hebt ook daadwerkelijk te vangen in een foto, maar als dat lukt geeft dat een enorme voldoening.

Stilleven met bloemen en insecten - Anouschka Hendriks

Mijn stijl is toch vooral realistisch. Wat ik soms wel doe, is met behulp van photoshop een ander beeld creëren, door meerdere door mezelf gemaakte foto’s samen te voegen tot een nieuw beeld.
Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik in 2013 van mijn hobby, mijn beroep heb kunnen maken. En ook hier heb ik me niet gespecialiseerd. Zo heb ik niet alleen een eigen studio maar fotografeer ook huizen voor een makelaar, fotografeer ik niet alleen mensen maar bijvoorbeeld ook autos. Zoals gezegd, de afwisseling maakt voor mij fotograferen nog leuker!

Oude Masai-man - Anouschka Hendriks

Back to Top