Al weken stond deze route in mijn agenda. Lekker op de fiets her en der Kunst snuiven. En KUNST was het !!! Er kwam weliswaar geen penseel aan te pas maar menig werk was bijzonder kunstzinnig. De verscheidenheid in afbeeldingen was bijzonder groot en dus voor elk wat wils. Van natuur tot oude- en nieuwe bouwwerken en van markante hoofden tot veelkleurige creaties. Mooi om te zien wat er zoal met fotograferen mogelijk is. Ik heb zwaar genoten en vind het bijzonder dat men een paar dagen prijs geeft om ons te laten mee smullen van al dit fraaie werk. Voor herhaling vatbaar. Mijn fotokeuze zal het beste matchen in mijn stulpje. Het smalle pad tussen rustgevend groen, onwetend waar het eindigen zal.

Ik vind de foto erg mooi !!. Prachtig kleurrijk boeket gemaakt.
De maker van de foto, gaf een goede uitleg, hoe deze foto tot stand is gekomen, door het bewerken zijn er een aantal elementen toe gevoegd. 

Een aangrijpende foto van een beklemmende situatie in een gevangenis. De uitzichtloze sombere onderzijde van de foto contrasteert met het hoopvolle licht boven in de foto. Voor mij was dit de topfoto in de fotoroute.  
Met één uitzondering een geslaagde fotoroute met gastvrije exposanten.

Was zeer gecharmeerd van zijn natuur foto's en vooral de
groene kleuren in de foto "titel " Ufo. .mijn complimenten.

In eerste instantie viel mijn oog op de foto van Eugène Maenen met een mysterieus maar schitterend perspectief, waarbij ik me even Tom Cruise waande die in een van zijn films angstaanjagend balanceerde op ook zo'n hoge glazen gevel.
De heerlijke rust die uitstraalde van de foto van Henk Rotteveel viel mij op als van een ander kaliber. Dus op naar de Ericaweg, waar beide fotografen met hun werk huisden... In hun achtertuinen bezocht ik de twee ruimtes waarin een selectie van hun werk te bewonderen was.
Het zeer gevarieerde en professionele werk van Eugène vond ik meesterlijk vastgelegd en zeer treffend, maar de stilte en schoonheid in de natuurfoto's van Henk troffen mij uiteindelijk het meest. En: ik zag in zijn collectie een foto die compositioneel en qua wondermooie lichtuitstraling zijn ingezonden foto in mijn ogen nog overtrof. Sorry daarvoor Henk, maar in the end: Hoed af !

Erg knap als je een stilleven kunt fotograferen die blijft boeien.
De compositie is erg verrassend met de grote amaryllis erbij en de prachtige kleur combinatie. Het is ook een foto waarbij je steeds nieuwe elementen ontdekt want naast alleen bloemen te gebruiken zijn er ook insecten te bespeuren en dat maakt dat je bij deze foto langer blijft stil staan. Ik zou deze foto erg graag willen ophangen in mijn woning.
De ontvangst was ook allerhartelijkst, je kreeg direct bij binnenkomst een verhelderende uitleg bij 2 foto's die in samenwerkingsverband gemaakt waren en de stroopwafeltjes en chocolade pepernoten en een drankje waren extra lekker omdat er daarvoor al heel wat adressen bezocht waren. Op deze locatie heb ik meerdere foto's gezien waarvan ik onder de indruk was.

Mooi lijnenspel.
Helaas hadden anderen de foto in glans afgedrukt of achter glas ingelijst. Dit gaf veel reflectie en schittering door de verlichting.


Back to Top